Lelkikuckó

Akupunktúrás kezelés és masszázsterápia

MASSZÁZS

Tégy jót a testeddel, hogy a lelked szívesen lakjon benne. Tudományosan bizonyított a masszírozás betegségeket megelőző hatása, ugyanis a letapadt izmok nem csak az ereket szűkíthetik be, de a különböző szervi területeket irányító ideggyököket is, amik nem tudnak elég impulzust közvetíteni az agy és az adott szervek között. Ez az állapot hosszú távon betegségekhez vezethet.A letapadt izmok, beszűkült ízületek fellazítására, a kis mértékben elmozdult csigolyák helyzetének korrigálására, általános vér-, és nyirokkeringés javítására a Gyógymasszázs a megoldás, szükség esetén kimozgatásokkal, nyújtásokkal.

Köpöly terápia: A köpölyözés vákuumos masszázs, amely a hagyományos kínai gyógyászategyik terápiás eszköze. Kilazítjuk az izmokat, eldolgozzuk a kézzel nehezen elérhetőizomletapadásokat, valamint a helyileg fellépő vérbőség aktivizálja a szervezetet sok egyébjótékony hatást előidézve.

Svéd terápia: A svédmasszázs egy kifejezetten testet átgyúró, izmokat jól megmozgató, erőteljesebben végzett technika. Azoknak ajánljuk, akik stresszes életvitelt folytatnak, aktívsportolók, akiknek nem jut idejük testmozgásra vagy sokszor fordul elő merevség a testükterületein. Ez a masszázsfajta az alapja a gyógy- és sportmasszázsoknak. Kézzel végzik,miközben mechanikusan ingerelik a test távolabbi pontjait. Eltér a keleti masszázsoktól,hiszen ez a fajta masszázs a fiziológiai hatásokra épít. Remek stressz- és görcsoldó hatásavan, viszont érdemes elkerülni, ha éppen valamilyen gyulladásos betegséggel küzd az ember.

Mélyszöveti masszázs: A mély rétegben lévő izomszövetekre fókuszál, eléri az izmok sűrűnszőtt mély szekcióit, különösképpen az izmok egyedi rostjait. A mélyszöveti masszás akomfortzóna határait feszegeti az erőteljes átdolgozás eredményéért.

Csokoládés masszázs: jótékonyan hat szervezetünkre, zsírbontó hatású, regenerálja, fiatalítja,hidratálja és rugalmassá teszi a bőrünket. A csokoládéban megtalálhatóak olyan vitaminok, mint B1,B2, B3 vitamin, ezen kívül vasban, tápanyagokban és antioxidánsokban gazdag, melyek védelmetnyújtanak a káros szabadgyökök ellen. Nem utolsósorban, a csokoládé és annak illata beindítja aboldogsághormonok termelődését.

Cellulit masszázs: Természetes, hatékony és kényelmes módon lép fel a narancsbőr ellen, hiszenjavítja a vér- és nyirokkeringést, ami a szövetekben lerakódott salakanyag elszállítását végzi. Karcsúsít,feszesebbé, puhábbá és selymesebbé varázsolja a bőrt, átformálja a test kontúrját és megemeli afeneket.

Relaxáló aromaterápiás masszázs: Az aromaterápiás masszázs a legnépszerűbb masszázsfajtákközé tartozik. Az illatok képesek hatással lenni hangulatunkra, érzéseinkre, csökkentik a stresszt,stimulálják a keringést és a méreganyagok eltávozását. Némelyik illóolaj vírus- és baktériumölő, vagyálmatlanságra, depresszióra, légzési problémákra nyújtanak megoldást. Az aromaterápiás masszázslényege a relaxáció és feszültségoldás.

Himalája sómasszázs: Ennek a masszázsfajtának a különleges hatása a só gyógyító erejében rejlik.Amellett, hogy szervezetünkbe a só különböző hasznos anyagokat juttat, fontos hatása améregtelenítés és a bőrradírozás is. A himalájai só pedig segít a bőr vízháztartását szabályozni,hatásos több bőrbetegségre is (pl.: ekcéma, pikkelysömör)

Frissítő, közérzetjavító masszázs: A megterhelő és stresszes napok után, vagy ha álmatlanság,feszültség nehezíti meg mindennapjait, ajánlott a frissítő, regeneráló masszázs. Nyugtató,feszültségoldó, közérzetjavító, koncentrációjavító, teljesítőképességnövelő és még sok egyéb hatássalbír egy jó masszázs, mely után úgy érzi magát az ember, mintha újjászületett volna.

Orosz-tibeti mézes masszázs: Az Orosz-tibeti masszázs számos jótékony hatással bír, köztükfájdalomcsillapításra, reumatikus, ízületi panaszokra, gyulladások csökkentésére, depressziókezelésére, légúti és vérnyomás problémákra ajánlott, mindemellett a méz jótékony hatásai semelhanyagolhatóak, ugyanis a benne talált tápanyagok a bőrt megfiatalítják, bársonyossá, simává ésegészségessé teszik.

Gyerekmasszázs: Nem csupán a felnőttek, hanem a gyermekek számára is pozitív hatással van amasszázs, a kezelés főbb céljai a vér- és nyirokkeringés serkentése, rossz tartás javítása vagyelkerülése, idegrendszer stimulálása, emésztés segítése.

Magnéziumos masszázs: A masszázs során a bőrön keresztül nagy mennyiségű magnézium jut aszövetekbe, így hatékonyabban jutnak el a problémás területekre. A magnézium többek közt segíti azizomműködést, enyhíti az izomfájdalmat és a görcsöket, javítja az alvásminőséget.

Frissítő arcmasszázs: Az arcmasszázs során javul az arcbőr vérellátása, ezáltal a tápanyagfelszívódásis fokozódik, a bőr rugalmasabbá válik és a masszázs segíti kisimítani a ráncokat, valamintfelgyorsítani a bőr tápanyagcseréjét.

Lumbogluteális masszázs: A masszázs a lumbális gerincszakasz mellett történik, ahol fontos idegekkilépési pontja helyezkedik el. Alkalmas a derékfájások, csipőficam, lumbágó, isiász,csigolyabetegségek és derkéból kisugárzó hátfájások kezelésére.

evi5425-min

A svédmasszázs egy kifejezetten testet átgyúró, izmokat jól megmozgató, erőteljesebben végzett technika. Azoknak ajánljuk, akik stresszes életvitelt folytatnak, aktívsportolók, akiknek nem jut idejük testmozgásra vagy sokszor fordul elő merevség a testükterületein.

Svédmasszázs köpölyterápiával

10 000 Ft

/alkalom

BEMER KEZELÉS

A BEMER terápia testünk 74%-át alkotó mikrokeringést serkenti. A BEMER kezelés következményeképpen bizonyítottan javul a mikrokeringés, ami az emberi vérkeringés legfontosabb szegmense. A mikrokeringés a legkisebb vérerek szétágazó hálózatában játszódik le, ahol létfontosságú szállítási feladatokat lát el. Ellátja a szöveteket, valamint a szerveket oxigénnel és tápanyagokkal, salakanyagokat szállít el, továbbá támogatja az immunrendszert is.

BEMER kezelés alkalmazásával lehetőség van arra, hogy a mikrokeringés célzott serkentésével javítsuk jóllétünket, továbbá egészségi állapotunkat. A BEMER terápia olyan betegségek és panaszok megelőző, illetve kiegészítő kezelésére javasolt, amelynek kiváltó oka, esetleg velejárója a gyenge rugalmas érfalmozgás (vazomóció) okozta zavart mikrokeringés.

Vazomóciónak, a mikrokeringés motorjának nevezzük a legkisebb véredények lüktető mozgását. A vazomóció által támogatva a mindenkori lokális szükségleteknek megfelelő módon történik meg a vér eloszlása a mikrokeringési területen. Egy egészséges embernek percenként kb 3-5 vazomóciós mozgása van. Betegség esetén, vagy ha egészségtelen mértékű stresszhatás ér bennünket, vagy akár az öregedési folyamatok miatt is akár 1-re is lecsökkenhet a percenkénti vazomóciós mozgás. A BEMER terápia célzottan és bizonyítottan serkenti a korlátozott vazomóciót. A BEMER kezelés fokozza a véráramlást a legkisebb erekben is, ezért javul a vér és a sejtek között zajló anyagcsere.

01-min

Gyorsabb felépülés sérülések, csonttörés és műtétek után BEMER készülék használatával
Baleset vagy műtét után minél előbb szeretnénk felépülni és visszatérni korábbi életünkhöz. Ebben segíthet a BEMER kezelés a mikrokeringés javításával. 

15 alkalmas bérlet BEMER terápia

24 000 Ft

A konzultáció és az első 8 perces kezelés ingyenes

Fülakupunktúrás kezelés

MI IS AZ AZ AKUPUNKTÚRA?
Az akupunktúra, másnéven ingerterápia, a hagyományos kínai orvoslás része és alkalmazása több ezer éves múltra tekint vissza. Nagyon komplex és széles hatókörű gyógymód, mely idegi szinten hat, sejtregeneráló és gyors, hatékony fájdalomcsillapító hatása van. A bőrfelszín alá meghatározott pontokba/kombinációkban szúrt hajszálvékony orvosi acél tűk a szervezet energiáját (Qi – csí) vezetik és neuro-kémiai változásokat indítanak el a testben. Egyszerre hat az idegrendszerre, a hormonrendszerre és az immunrendszerre, melyek mind befolyásolják mozgásszervi működésünket. Különlegessége, hogy a kezelés során endorfin, azaz boldogsághormon szabadul fel, amely kulcsfontosságú a szervezet öngyógyító folyamatainak működésében.

A hagyományos kínai orvoslás szemlélete szerint testünk egészségügyi problémáit, nem megfelelő működését a Qi (ejtsd: csí) egyensúly hiánya okozza, amely az úgynevezett meridiánok mentén érezhető a legjobban. Az akupunktúra a test meghatározott pontjait célozza, és serkenti a meridiánok, azaz a testet behálózó energiacsatornák működését. Az akupunktúrás kezeléseket követően a Qi irányítottan áramlani kezd a testben, így az újra egyensúlyba kerül. A megfelelő pontok stimulálása egyszerhasználatos, steril, hajszálvékony tűkkel történik, amelyeket a bőr felső rétegébe szúrunk.

Egészségközpontunkban számos olyan kiegészítő kezelés, masszázs érhető el, amelyek növelik az akupunktúra hatékonyságát, ezzel gyorsítva a gyógyulási folyamatot. Bizonyos esetekben BEMER érterápiával egészítjük ki az akupunktúrás kezeléseket.

HOGYAN ZAJLIK EGY AKUPUNKTÚRÁS KEZELÉS?
A kezelést kizárólag a nyugati, majd a keleti típusú kivizsgálást és diagnózis felállítását követően lehet elkezdeni. A terápia időtartama, a tűk száma, a kezelések gyakorisága minden páciens esetében más és más, amely a felállított kezelési terv függvényében határozható meg. A terápia kúraszerűen működik, a tűket önmagukban használjuk és semmiféle idegen anyagot nem juttatunk be a szervezetbe. A kezelés során alkalmazott tűk száma legfeljebb 15 szokott lenni, a kezelés időtartama pedig 30 perc. Javulást a 4-5. kezelés után lehet már érezni, de egyes esetekben – főleg akut fájdalomcsökkentés esetén – már rögtön az első alkalom után érezhetünk enyhülést.

MILYEN BETEGSÉGEKET LEHET KEZELNI AKUPUNKTÚRÁVAL?

Minden olyan testi betegséget lehet akupunktúrával kezelni, amely nem jár súlyosabb anatómiai elváltozással, azaz amelyet nem kell operálni. Az akupunktúra hatékonyan alkalmazható a következő betegségek, elváltozások, tünetegyüttesek esetében:

 • Akut és régóta fennálló fájdalmak csökkentésére: fejfájás, migrén, menstruációs görcsök, isiász, gerincbántalmak, aranyér, glaukoma,
 • Álmatlanság, depresszió, szorongás, pánikbetegség kezelésére
 • Allergiás tünetekre, legyen szó akár porallergiáról, asztmáról vagy ételallergiáról/intoleranciáról
 • Bőrbetegségekre: ekcéma, pikkelysömör, arcbénulás, hajhullás, herpesz
 • Fogantatási nehézségekre
 • Kemoterápia utáni hányinger és hányás kezelésére
 • Fülészeti betegségek esetén: fülzúgás, gyakori szédülés, középfültő gyulladás/hallójárat gyulladás
 • Légzőszervi megbetegedés esetén: nátha, torokfájás, tüdőgyulladás és poszt covid tünetek, minden köhögés típusra kifejezetten ajánlott
 • Gyomorpanaszokra: puffadás, székrekedés, Chrom betegség, bélgyulladás
 • Endometriózis , mióma , cysták kezelésére
 • Cukorbetegséggel járó panaszok, inzulinrezisztencia kezelésére
 • Pajzsmirigy alul és túlműködésre gyulladásra
 • Fogyásra

A szépség egészséget hoz,

A szépség egészséget hoz, hisz ha jól érzed magad a bőrödben, mentálisan és fizikailag is kiegyensúlyozottabb vagy, viszont fordítva is igaz, hiszen ha egészséges vagy, az látszik a bőrödön, a szemeiden, arcodon, így szorosan összefügg a kettő.

Klinikánk célja, hogy szolgáltatásaink segítségével kielégítsük vendégeink igényeit mind szépsége, mind egészsége kapcsán. Akkor érezzük befejezettnek munkánkat, ha az emberek tőlünk boldogan, elégedetten távoznak. Szakembereinket gondosan válogattuk, hogy hozzánk jönnöd kikapcsolódás legyen, kiléphess a hétköznapok sodrásából és mindemellett energiával telve lépjenek ki ajtónkon.

A minőségi énidő helye

A szépség egészséget hoz, hisz ha jól érzed magad a bőrödben, mentálisan és fizikailag is kiegyensúlyozottabb vagy, viszont fordítva is igaz, hiszen ha egészséges vagy, az látszik a bőrödön, a szemeiden, arcodon, így szorosan összefügg a kettő.

Elérhetőségeink

+36 30 089 7377

Bejelentkezés, időpontfoglalás. Hívható: H-P: 8:00–18:00

Nyitvatartás

Hétfő, Kedd, Péntek: 8:00–16:00 Szerda, Csütörtök 8:00–18:00

Nyíregyháza
Szabadság tér 10

A város szívében, a NAV és a Váci Mihály Kultúrális Központtal átellenben.